Header

Nieuws

08.01.2014 VAKBEURS FACILITAIR

Op 15, 16 en 17 januari 2014 vindt voor de 16e keer de Vakbeurs Facilitair plaats. Het vakevenement binnen de facilitaire sector. Gispen introduceert op deze vakbeurs een aantal nieuwe producten onder de noemer Zinnig Zitten. Door de ontwikkelingen binnen ‘Het Nieuwe Werken’ blijft de vraag naar diversiteit in zitvormen toenemen. Met Zinnig Zitten wordt beter ingespeeld op die behoefte. Zinnig Zitten is een assortiment in eigen beheer ontwikkelde en geproduceerde zitoplossingen. Het is een directe vertaalslag van de wensen van gebruikers naar product.


Nieuwsgierig naar Zinnig Zitten?

Graag nodigen wij u uit om de Gispen-stand te bezoeken. U vindt Gispen in hal 1 op stand 1.066. De vakbeurs is op woensdag en donderdag geopend van 10.00 tot 19.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Wilt u graag een afspraak met Balista maken op de Gispen stand? Stuur ons een mailtje via info@balista.nl. 


Gratis toegang

U kunt u aanmelden op de site www.vakbeursfacilitair.nl voor een gratis toegangsbewijs.

Blok Zinn teaser


30.05.2013 WORKSHOP LIFE AT WORK BIJ GISPEN

Op donderdag 30 mei organiseren wij in samenwerking met onze partner Gispen een workshop over Het Nieuwe Werken. Tijdens deze middag willen we de deelnemers op de hoogte brengen van de laatste kantoorinnovaties. Na de workshop ‘Life At Work’ brengen we een bezoek aan de showroom van Gispen. In deze showroom zijn producten te zien die gemaakt zijn naar aanleiding van Het Nieuwe Werken, zoals de Ellen Lounge, de CubiC en de Cleanroom Chair.

13.00-13.30 Ontvangst
13.30-14.45 Workshop Life At Work
14.45-15.30 Showroombezoek
15.30-16.00 Borrel

Locatie: Gispen, Parallelweg West 23, Culemborg 

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor deze workshop, indien je hier graag bij wilt zijn (of voor meer informatie) kun je je aanmelden via workshop@balista.nl. Misschien tot dan!

Workshop Het Nieuwe Werken

09.01.2013 VAKBEURS FACILITAIR

Gispen presenteert innovatieve meubellijnen op Facilitair 2013!

De vijftiende editie van vakbeurs Facilitair vindt op 16, 17 en 18 januari 2013 plaats in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. Deze vakbeurs is een goed moment voor Gispen om twee innovatieve meubellijnen te presenteren: de Gispen CubiC en de Gispen Lounge/Ellen. In beide lijnen komen duurzaamheid en Het Nieuwe Werken samen.

Tijdens Facilitair verzorgt Gispen een aantal presentaties op de stand, die in het teken staan van duurzaamheid en Het Nieuwe Werken. 

Wij zijn er van overtuigd dat een functionele en aangename werkomgeving een positieve invloed heeft op mensen. Gispen gelooft in het bieden van duurzame oplossingen en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Gispen Lounge Ellen 2 43W7027

19.12.2012 KUSCH+CO

Kusch+Co heeft een ‘nieuwe’ stoelenserie: 2750 Sóley. 

De wedergeboorte van een designklassieker. De klapstoel Sóley, ontworpen in 1982 door de IJslande designer Valdimar Harðarson. Het gewaagde design werd destijds meteen door architecten en designfans toegejuicht en met bijval ontvangen. Sóley won de Roscoe Award in de VS, twee Good Design Awards in Japan, werd uitgeroepen tot “Zitmeubel van het jaar” en werd gehuldigd door het Design-Center Stuttgart.  

Soley10.10.2012 GISPEN PARTNER

Balista is voortaan Gispen Partner! Indien u geïnteresseerd bent in producten van Gispen neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Gispen Partner

03.10.2012 INTERSTUHL

Interstuhl levert ALLE stoelen in Sky Fall!

Hij heeft zo zijn voorkeuren, 007. Martini: shaken, not stirred. Vrouwen: mooi maar gevaarlijk. Auto’s: snel, meestal Aston Martin. Pistool: Walther P99. En stoel: uiteraard een Interstuhl…

Net als in Quantum of Solace heeft James Bond in Sky Fall gekozen voor de stoelen van Interstuhl. Zo kun je M bewonderen in een AirPad, en geef haar eens ongelijk! Hier kun je de trailer van Sky Fall zien (met op 0.15 min de AirPad!)

M in skyfall

01.10.2012 SCHAFFENBURG

Schaffenburg wint ‘Office Product Award’!

Op maandag 24 september 2012 heeft Schaffenburg Office Furniture vol trots een ‘Office Product Award’ in ontvangst genomen. Schaffenburg was genomineerd met haar ‘Unite’ loungemeubel-concept voor de categorie ‘Office Design’. De jury, bestaande uit verschillende professionals uit de kantoorbranche, verkoos het modulaire meubelprogramma met name vanwege het modulaire karakter. “In de kantoorinrichtingsbranche is loungen en ontmoeten nog geen vaststaand gegeven. Organisaties willen producten kunnen wijzigen, uitbreiden of verplaatsen. Zelf samenstellen en kleuren bepalen is dan absoluut innovatief en een grote USP” aldus de voorzitter van de jury. De architecten binnen de jury beaamden dit en zagen ook duidelijk de Hollandse signatuur, wat blijkt uit een basic maar zeer innovatief design.  

Unite 03

18.09.2012 BUZZISPACE

Sneak preview BuzziMe!

Te zien op Orgatec in Hall 10.2 stand Q-050

De gloednieuwe BuzziMe is de ideale cocon om de wereld even te ontvluchten. De Belgische ontwerper Axel Enthoven zorgde voor een uitgekiende look die functionaliteit en ergonomie harmonisch samenbrengt. De draaivoet, de ingebouwde lichtbron en de zijwanden zorgen voor extra privacy. 

BuzziMe

18.09.2012 BUZZISPACE

Sneak preview BuzziTemp!

Te zien op Orgatec in Hall 10.2 stand Q-050

De BuzziTemp is een tijdelijke cocon die je afschermt van de drukke wereld voor een me-moment. De akoestische huid zorgt niet alleen voor een visuele afscherming, hij reduceert het storende geluid rondom. Bovendien blinkt de BuzziTemp uit in elegantie dankzij zijn sierlijke poten, waardoor hij in de ultramoderne architectuur van hotels, vlieghavens en kantoren een meerwaarde biedt. 

BuzziTemp02BuzziTemp

21.06.2012 KUSCH+CO

Tweede prijs voor 3000 Njord!

Met dezelfde frisse look als onlangs onthuld in Milaan was Kusch+Co dit jaar van de partij op Design District in Nederland. Op dit toonaangevende vakevenement voor interieurdesign hebben ongeveer 150 bekende merken en nieuwkomers hun producten op een totale tentoonstellingoppervlakte van 6.000 m² aan de vakbezoekers voorgesteld. Het gevarieerde aanbod ging van projectmeubelen tot tegels, van badkuipen tot verlichting, van textiel tot een breed scala van designproducten.

Iedereen was onder de indruk van de stand van Kusch+Co, en vooral van hun nieuwe serie 3000 Njord. Na het winnen van de “red dot design award 2012” heeft de vakjury de tweede prijs van de “Design District Award 2012” aan de serie 3000 Njord uitgereikt. 

NJORD

21.05.2012 CAMIRA

Kleurinspiratie voor de maand mei!

Deze maand is ontwerper en colorist Jane Marks-Yewdall geïnspireerd op de pracht van de natuur en de kracht die de natuur bezit.

Wat voor weer het ook is, de natuur slaagt er altijd in om ons te imponeren met prachtige kleurcombinaties in perfecte balans en proportie. Neem als voorbeeld de pieris plant, met zijn vurige bladeren in koraalrood die overgaan in frisse, pittige limetinten en vervolgens in diepere groentinten. Deze gedurfde tinten kunnen worden gecombineerd met heldere accenten tegen een achtergrond van koele grijstinten en een gestructureerd oppervlak.

Colour of the month

21.05.2012 LANDE

“Langs de lijn.”

Met deze Dug-Outs langs de lijn wil iedereen graag op de bank zitten. Er is een één-, twee- en driepersoonsvariant, alledrie in twee verschillende zithoogtes. Door hun opvallende vormgeving is de Dug-out een echte eyecatcher in een interieur (en een prettig plekje om je even terug te trekken). 

Lande Dug Out


15.05.2012 LANDE

De 1st Class is een nieuw meubel van Lande. Deze luxe coupézit kent vele toepassingen en mogelijkheden. Het is een wachtplek en divider in één en kan ook nog gebruikt worden om even te bellen. Zet je twee 1st Class’s tegenover elkaar dan ontstaat er een soort kamer die gebruikt kan worden voor kort overleg of een gezellig praatje.

Lande 1stClass 02


24.04.2012 OFFECCT

Nieuw!

De Lite tafel is ontworpen voor vergaderruimten in vele verschillende omgevingen, en is ontwikkeld uit de stoel Lite. De tafel is inklapbaar en door zijn lichte gewicht gemakkelijk te hanteren door één persoon. Er kan een frontpaneel worden toegevoegd.

Offecct lite tb

23.04.2012 OFFECCT

De Smallroom Sofa is een nieuw product van Offecct, ontworpen door Ineke Hans. De Smallroom Sofa kan worden opgesteld in verschillende modules maar kan ook op zichzelf staan en biedt de architect zo de mogelijkheid tot het maken van interessante opstellingen.

Offecct Smallroom sofa 8

11.04.2012 WILKHAHN

Wilkhahn Graph, een nieuwe serie vergader- en conferentiestoelen, verkrijgbaar sinds maart 2012!

Wilkhahn Graph02

05.04.2012 BUZZISPACE

Prototype BuzziBlinds, coming soon…….

Blinds curved 1

Blinds curved 2

Blinds curved 4

 

26.03.2012 BUZZISPACE

Prototype BuzziBooth staande uitvoering, coming soon……


Booth standing 2

 

 

 

22.02.2012 OFFECCT

Stoel Robo van Offecct is genomineerd voor de granddesignEtico award. De inspiratie voor de robot-achtige stoel Robo kwam van een Björk video in 1999. Het idee dat robots tot leven kunnen komen en menselijke eigenschappen kunnen aannemen maakte ontwerper Luca Nichetto enthousiast voor het toepassen van dit principe op het ontwerp van een stoel. De stoel bestaat uit afzonderlijke delen en kan hierdoor vervoerd worden in een doos.

OFFECCT Robo

OFFECCT Robo02

 

 

 

16.03.2012 CAMIRA

Het laatste project met de stof Hemp van Camira, een stof gemaakt van de hennep-plant (60% wol, 40% hennep).

Hemp banner

05.03.2012 INTERSTUHL

“Onlangs was het nog een beursinnovativiteit, nu wordt het model al getest door FACTS. Volume 8 is bekroond met het testresultaat ‘zeer goed’.”

Met Volume 8 is Interstuhl er in geslaagd ‘leven’ en ‘werken’ in een draaibare stoel te verenigen. Het succesvolle ontwerp en het gemak van het gebruik overtuigen de testers direct. En het zeer goede comfort laat een blijvende indruk achter.

Volume8 05 w600 h50027.02.2012 OFFECCT

Nieuw: stoel Duo Wood van Offecct!

Vorig jaar ontwierp Patrick Norguet de comfortabele stoel Duo. Dit jaar introduceert Offecct de opvolger Duo Wood, een variatie op de Duo-stoel.

Design by Patrick Norguet

OFFECCTduo wood patrick norguet

Leave a Reply